free portfolio site templates

Виното

      THRACIAN RIDER –
WHITE WINE

Виното живее тук!

    ТHRACIAN RIDER е първото вино, създадено от нашата винарна. Редкият за страната сорт "Александрийски мискет" както и технологията по създаването му го правят значително отличаващо се от всичко познато и стандартно.

    Виното, което създаваме, е своеобразно възраждане на онази високоразвита лозаро-винарска култура, битувала по нашите земи преди повече от две хилядолетия. Следвайки древните практики и завети, добавяйки и частица от нашето съвремие, ние създадохме неповторимия THRACIAN RIDER.

    И днес остава загадка какъв точно е бил вкусът на някогашните вина, създадени от античните лозаро-винари. Дали са били възсладки и ароматни, или са били твърде гъсти и тръпчиви? Реконструирайки максимално точно всички известни ни условия – от начина за отглеждане на лозето, до правенето на виното, ние успяхме да вдъхнем нов живот за магичните вкусове, описвани в митове и легенди от времето на Орфей.

    Мисията на ТHRACIAN RIDER е да пресъздаде правдиво усещането за автентичност, дори в най-дребните детайли. Всяка една отпита глътка от това вино сякаш ни единява с усещанията, изпитвани от онези древни хора, на които днес дължим всички свои знания и умения. Благодарение на приемствеността между поколенията в нашия регион се хвърля невидим мост между дълбоката древност и нашата съвременност. Днес ние с гордост можем да се наречем лозари и винари, почитайки с труда си някогашните майстори на този занаят. Това е начинът, по който ние изразяваме нашата признателност, благодарност и уважение към тях.

    Божествен е мигът, когато всеки изгрев и залез, всяка капка сутрешна роса, всеки трепет и надежда бъде вложен, изпитан и изживян, за да се Роди Виното.

Гроздобер.

    Несъмнено най-специалният за нас момент в годината е гроздоберът. Гроздето, което подбираме за нашето вино, е изцяло от фамилните лозови масиви, то се бере ръчно в специално подготвен амбалаж, който не позволява смачкване, натъртване и нарушаване на целостта на зърното.

    Малка част от тайната на нашето вино се крие в организацията по прибирането на реколтата. За нас е изключително важно от момента на откъсване на чепката до момента на смилането му да не е изминал повече от един час! По този начин ние се стремим да запазим максимално от свежестта и вкусовите качества на гроздето, които в процеса на последваща обработка биват предавани и на виното.


Mobirise

Адрес

с. Брестовица, община Родопи, област Пловдив ПК 4224,
ул. Александър Стамболийски, № 37

Контакти 

E-mail: georgi.djingarov@abv.bg,
george@dzhinvira-winery.bg 

Тел: +359 886 55 31 49
Тел: +359 888 85 47 37

Избата

Винарска изба Джинвира е малка семейна винарна, намираща се в с. Брестовица. 


Address

37 Alexander Stamboliiski Str.
Brestovitsa village 4224, Rhodope municipality, Plovdiv region, Bulgaria